Ochratoxin A decontamination by lactic acid bacteria in wine: adsorption or biodegradation?

Maria Daria Fumi, Milena Lambri, Angela Silva

Risultato della ricerca: Contributo in libroContributo a convegno

Abstract

The study allowed to set up a procedure for extraction and for analysis of the ochratoxin a by liquid chromatography with fluorescence detection (LC-FLD) and to verify the ochratoxin a presence in wine after malo-lactic fermentation made with Lactobacillus plantarum.
Lingua originaleEnglish
Titolo della pubblicazione ospiteOENO 207 - 8° Symposium International d'Oenologie de Bordeaux
Pagine794-796
Numero di pagine3
Stato di pubblicazionePubblicato - 2007
EventoVIII Symposium International d'Oenologie "Oeno 2007" - Bordeaux
Durata: 25 giu 200727 giu 2007

Convegno

ConvegnoVIII Symposium International d'Oenologie "Oeno 2007"
CittàBordeaux
Periodo25/6/0727/6/07

Keywords

  • Ochratoxin A
  • lactic acid bacteria
  • wine

Fingerprint

Entra nei temi di ricerca di 'Ochratoxin A decontamination by lactic acid bacteria in wine: adsorption or biodegradation?'. Insieme formano una fingerprint unica.

Cita questo