Nanotecnologie e alimenti tra etica e diritto: prospettive della regolazione nell'Unione europea

Risultato della ricerca: Contributo in rivistaArticolo in rivistapeer review

Abstract

The employment of emerging technologies within the agro-food sector implies considerations of legal, ethical, economic and social nature, which require specialists from different fields of study to confront and cooperate. This paper focuses on the main issues that have been arising in the regulation of nanotechnologies applied to the food sector: the relationship between science and law in defining new scientific entities; the problems related to the procedures of risk assessment and risk management; the role played by ethics in the framework of EU policy; the EU regulatory approach to nanofood.
Titolo tradotto del contributo[Autom. eng. transl.] Nanotechnology and food between ethics and law: prospects for regulation in the European Union
Lingua originaleItalian
pagine (da-a)1-39
Numero di pagine39
RivistaGLOCALISM
Volume2014
DOI
Stato di pubblicazionePubblicato - 2014

Keywords

  • ethics
  • nanotechnologies
  • regulation
  • risk assessment
  • risk management
  • soft law

Fingerprint

Entra nei temi di ricerca di 'Nanotecnologie e alimenti tra etica e diritto: prospettive della regolazione nell'Unione europea'. Insieme formano una fingerprint unica.

Cita questo