Abstract
ABSTRACT: The particular soils of the of the Piacenziano Geologic Reserve are internationally recognized with the name “Piacenziano” (medium Pliocene, between 3.6 and 2.6 million years ago). The structured sensory analysis of the wines of the Piacenziano has shown, mainly for the Monterosso white wine, the most important sensorial descriptors and the significative differences of the sensory profile with the other wines produced in the zone.
Titolo tradotto del contributo | [Autom. eng. transl.] Wine characterization of the "Terre del Piacenziano" included in the DOC area "Colli Piacentini" through the sensorial analysis of the wines produced. |
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Lingua originale | Italian |
Titolo della pubblicazione ospite | Proceedings VIII International Congress Terroir |
Pagine | 60-65 |
Numero di pagine | 6 |
Stato di pubblicazione | Pubblicato - 2010 |
Evento | VIII International Congress Terroir - Soave - VR Durata: 14 giu 2010 → 18 gen 2011 |
Convegno
Convegno | VIII International Congress Terroir |
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Città | Soave - VR |
Periodo | 14/6/10 → 18/1/11 |
Keywords
- Grapevine
- analisi sensoriale
- sensory analysis
- terroir
- viticoltura